Клуб "Европеистика"

  [BG]   EN  
Клуб "Европеистика"

История
Философия
Лидер
Екип
Проекти
Фото Галерия
Приятели
Прес-папка
Клубът в онлайн-медиите
Що е Европеистика?
Алумни
Екип "Мит Ост"


Новини Връзки За контакти

Новини / Клуб "Европеистика"

Вземи в gLOG
09 Май 08, 13:38 / Автор: Клуб Европеистика
Ден на Европа

Специалност “Европеистика” на Русенския университет “Ангел Кънчев” отпразнува със зрелищно музикално шоу своя 15-ти юбилей

Днес студентите и преподавателите от специалност “Европеистика” на Русенския университет “Ангел Кънчев” отпразнуваха 15-тия рожден ден на специалността. Събитието беше отбелязано под звуците на химна на Обединена Европа – Одата на радостта на Бетовен в алтернативен вариант, миксирана в шест различни музикални стила – класически, рок, джаз, хип-хоп, фолк и родопски гайди. Автор на оригиналната компилация е младият русенски композитор Росен Минчев.

В 9.30 шест рикши, декорирани с флагчета на ЕС, потеглиха от централния вход на Русенския университет. През целия ден те озвучаваха русенските улици с музикалния шедьовър и се грижеха за “европейската” атмосфера в града.

При откриването на хепънинга ректорът на РУ “Ангел Кънчев” доц. Христо Белоев поздрави студентите и преподавателите с техния празник. Членовете на клуб “Европеистика” събираха “европейски” послания от минувачите и им подаряваха информационни материали за ЕС, осигурени от Европейския информационен център Europe Direct”. 


0.0858