Клуб "Европеистика"

  [BG]   EN  
Клуб "Европеистика"

История
Философия
Лидер
Екип
Проекти
Фото Галерия
Приятели
Прес-папка
Клубът в онлайн-медиите
Що е Европеистика?
Алумни
Екип "Мит Ост"


Новини Връзки За контакти

Новини / Клуб "Европеистика"

Вземи в gLOG
06 Ноември 08, 15:24 / Автор: Клуб "Европеистика"
Германски студенти черпят от опита на клуб „Европеистика” в сферата на извънаудиторните студентски активности

Председателят на русенския клуб „Европеистика” Страхил Карапчански се включи в общото събрание на инициативата „Европейски науки”, която обединява студенти по Европеистика от Техническия университет в град Кемниц (Германия). В рамките на събитието той изнесе лекция на тема „Обществената добавена стойност на извънаудиторните активности във висшето образование”.

В представянето си Страхил Карапчански изтъкна ангажимента на клуб „Европеистика” към повишаване идентификацията на местната общност и в частност на младите хора с идеята за Обединена Европа. Също така той подчерта съпричастността на русенските европеисти към темата за междукултурния диалог, като даде за пример най-актуалния проект, озаглавен „Културен микрокосмос” и изследващ културното многообразие на Русе.

В проведената заключителна дискусия участниците в общото събрание бяха единни: Студентската общност в Европа, благодарение на съвременния си дух и неограничения си достъп до информация, е непосредствено отговорна за утвърждаването на образованието като обществена ценност, както и за развиването на гражданска култура.


4.3883