Клуб "Европеистика"

  [BG]   EN  
Клуб "Европеистика"

История
Философия
Лидер
Екип
Проекти
Фото Галерия
Приятели
Прес-папка
Клубът в онлайн-медиите
Що е Европеистика?
Алумни
Екип "Мит Ост"


Новини Връзки За контакти

Новини / Клуб "Европеистика"

Вземи в gLOG
24 Април 09, 11:27 / Автор: Клуб "Европеистика"
Кампания „Магистър по европейските въпроси”

По повод Деня на Европа 9-ти май и предстоящите избори за Европейски парламент, клуб „Европеистика” инициира кампанията „Магистър по европейските въпроси”. Тя е насочена към повишаване на интереса, информираността и съпричастността на русенци към актуални теми от европейския интеграционен процес и включването им в обществения дебат по повод насрочените за 07.06.2009г. избори за Европейски парламент.

 

В рамките на кампанията „Магистър по европейските въпроси” членовете на клуб „Европеистика” ще проведат проучване на обществения дневен ред в Русе що се отнася до „европейските въпроси”, които вълнуват обществеността. В директен контакт с русенци европеистите ще сондират техните нагласи, очаквания и идеи, свързани с дейността и приоритетите на българските евродепутати. Въз основа на събраната информация ще бъде изготвен списък с важни за гражданите въпроси, който ще бъде изпратен до политическите сили, участващи в надпреварата за Европейския парламент, с апел за включването на тези теми в предизборните платформи и дебати.

Кампанията „Магистър по европейските въпроси” стартира на 25.04.2009г. (събота) с три импровизирани граждански приемни на открито:

10:00 – 13:00ч – пред Русенския университет „Ангел Кънчев” (Ректората);
15:00 – 18:00ч – в Парка на младежта (при „Вазата”);

16:00 – 19:00ч – на ул. „Александровска”, пред сградата на Съдебната палата.

Клуб „Европеистика” кани всички граждани на Русе да се включат в кампанията, посещавайки приемните и задавайки своите въпроси към кандидатите за евродепутати.

 


3.0778